Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği’nin 4. Olağan Genel Kurulu, Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

AKM’ye kültür merkezi için arsa kazandırılacak

Kongrede dernek başkanlığına Erol İpek seçilirken, eski başkan Sultan Yıldırımgök ise rahatsızlığı nedeniyle genel kurula katılamadı.

Kongreye Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy ile birlikte CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, İl Başkan Yardımcısı Metin Aslıhak, Yüksel Aydemir, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Erdoğan Çakar, Duran Keçeci, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, Emek Partisi yöneticileri, Alevi Kültür Merkezi Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ile başlayan genel kurulda divan üyeliklerine Haydar Hoşgör, Nilgün Anaklı ile Ali Akdoğan seçildi. Kongrede daha sonra faaliyet raporu, gelir-giden ve bilançolar okunarak ibra edildi. Tahmini bütçenin görüşülmesinin ardından ise dilek temenniler bölümüne geçildi.

EROL İPEK SEÇİLDİ

Son olarak ise yapılan seçimlerde Alevi Kültür Derneği Merkezi Başkanlığı’na Erol İpek seçildi. Erol İpek başkanlığındaki Dernek Yönetim Kurulu’nda Abdullah Tunç, Bektaş Atak, Seyit Ali Özdemir ve Muharrem Madak yer aldı. Hüseyin Köse, Mehmet Kara ve Ahmet Tunç’un Denetim Kurulu’nda; Musa Sapankaya, İsmail Tercan ve Hatice Patlar’ın ise Disiplin Kurulu’na seçildiği kongrede üst kurul delegeliğine ise Erol İpek, Nurettin Aksoy, Hüseyin Atak, Seyit Ali Özdemir ve Muharrem Madak getirildi.

ARSA ALINACAK

Genel Kurulda dernek üyelerine ve misafirlere hitaben bir konuşma yapan Çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Nurettin Aksoy, “Vakfımız ve derneğimiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımızı aynı heyecan ve duygularla sürdüreceğiz. Aynı şevk ve heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Dernek Başkanlığı’na seçilen Erol İpek ve yönetimini kutlayan Aksoy ayrıca Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi yanındaki arsanın AKM’ye kazandırılması için bazı projeleri bulunduğunu söyledi. Çorum Belediyesi’nin dini tesislere yardımda bulunduğunu ancak gerek Hacı Bektaş gerekse AKM olarak bu yardımlardan yararlanamadıklarını söyleyen Aksoy, arsanın alınması konusunda destek beklediklerini ifade etti. Bu konuda CHP İl Başkanı Hasan Suvacı’ya ve Meclis üyelerine çağrıda bulunan Aksoy, “Diğer sosyal vakıf, derneklere nasıl davranılıyorsa bize de öyle davranılmasını bekliyoruz. Bugüne kadar bu konuda olumlu bir tavır göremedik. Biz hiçbir canı ötelemeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

AVRUPA VE 8 ŞEHİRDE GECE

Son dönemde bazı üyelerimiz bizi yalnız bırakmaya başladı. Biz vakfımızın yanında bulunan ve 4 parçadan oluşan arsayı alarak büyük bir Kültür Merkezi yapmayı hedefliyoruz. Burayı gençlerimize armağan etmek istiyoruz. Düzenleyeceğimiz kurslar, sosyal etkinlikler ve her türlü faaliyetimizde bu merkez bize büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için tüm canlardan katkı bekliyoruz. Arsa için Çorum’da 3 ayrı gece düzenlemeyi hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’nin 8 kentinde ve Avrupa’da da gecelerimiz olacak. CHP’li Çankaya Belediyesi başta olmak üzere bir çok belediye bizim kurumlarımıza destek oluyor. Çorum’dan da bu desteği bekliyoruz. Bu Kültür Merkezi’ni Çorum’a kazandırmak için herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

Genel kurula katılan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı da arsalar konusunda neler yapılabileceğini Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Belediye Meclis üyeleriyle görüşeceğini dile getirdi.