Arakanlı Müslümanlara Yardımeli uzandı Yardımeli Derneğince, şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım çalışması başlatıldı

Arakanlı Müslümanlara Yardımeli uzandı

Yardımeli Derneği, şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım çalışması başlattı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, derneğin Bangladeş sorumlusu Mehmet Çitil, Cox's Bazar bölgesinde kurulan kamplarda kardeş aile çalışmalarına ve ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmaya başladı.

İlk etapta 220 aileye dağıtılan yardımlar, kamplardaki tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla artacak.

Yetim öğrencilere yönelik bin kişi kapasiteli Darul Hikme Külliyesi, insanlık kriziyle mücadelede adeta can simidi oluyor. Kriz bölgesine en yakın yerde olan külliyedeki derneğin ofisi aracılığıyla düzenli ve kontrollü yardım çalışmaları sürdürülüyor.

Dernek, ayrıca yeni kamplarda acil su ihtiyaçlarını gidermek için su kuyuları açma çalışmalarına başladı. Bölgelerde açılan mescitlerin de kampların ve bölge halkının ibadet ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde arttırılması hedefleniyor.

Dernek yardimeli dernek Arakan bangladeş