Hakan Kandemir, Ülkücü İşçiler Derneği Alanya Şubesi’ni de ziyaret edip Başkan Alper Karaduman ve dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Kandemir’den Alanya çıkarması

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, Alanya'ya gelerek Alanya Ülkücü İşçiler Derneği’ni ziyaret etti. Kandemir’i dernek binası önünde Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Alper Karaduman,  MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, belediye meclis üyeleri ile dernek üyeleri karşıladı. Karşılama sonrası dernekte açıklama yapan Kandemir, "Alanya'da coşkulu karşılamadan dolayı mutluluk duydum. Alper Karaduman ve yönetimine teşekkür ederim. Ülkücü İşçiler olarak 1969’da Alparslan Türkeş'in talimatıyla kurulduktan sonra Türk milletine, işçilerine kendini adamış bir teşkilatız. Bu uğurda birçok badireler atlattık. Ayakta kalkmayı başardık ve mücadeleye devam ediyoruz.

Türk işçilerinin birçok sorunu var. Bir taşeron sorunu var. Bundan kısa bir düre önce cumhurbaşkanı, 'Taşeron sorununu çözüyoruz' dedi. Ardından çalışma bakanının sözleri tüm işçiler sevindirdi. Arkasından çeşitli spekülasyonlar olması işçilerin kafasında soru işaretleri oluşturdu. Bizler KHK ile değil, meclis gündemiyle karar alınmasını istiyoruz. 900 bin kişiyi aileleriyle yaklaşık 4 milyon kişiyi ilgilendiren daha büyük bir konu var. Bu ayın sonunda açıklanacak olan asgari ücretle ilgili sorun var. Avrupa standartlarına bakıldığında en düşük asgari ücret ülkemizde. Türkiye’de yaklaşık 7 milyon asgari ücretli var. Önümüzdeki bu ayın sonunda asgari ücret rakamları açıklanacak. Asgari ücretle çalışanlar açlık sınırının maaş alıyor. Türk-İş asgari ücret 1893 TL olarak bir sınır belirledi. Bunu karar nereye dayanarak aldı anlamadık” dedi.

‘TURİZMDE SORUNLAR VAR’

Turizm ile ilgili de konuşan Genel Başkan Kandemir, “Turizmin de sorunları var. Turizm tesisleri ülke ekonomisine en çok katkıyı sunan yerler. Turizmde en çok mağdur olan tekstil işçileri. Günlük 16-18 saate varan düzeylerde çalıştırılıyorlar. Turizm sektöründe çalışanların sigortasızlık oranı da yüksek. Turizmde 1. 3 milyon kişi çalışıyor. Bu kişiler yıllık izin ve kıdem tazminatından mahrum kalıyor. Çalışanlar sendikaya üye olamıyor. Başlarına bir şey geldiğinde hukuk yoluna başvursunlar ve toplu olarak hareket etsinler" şeklinde konuştu.

Ülkücü İşçiler Derneği Alanya MHP