Dünya çapında Kırım Tatarları arasında 26 Haziran’da Kırım Tatar Bayrak Günü kutlandı.

Kırım Derneği Bursa Şubesi’nde bayrak etkinliği

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Şubesi’nde 26 Haziran’da Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle etkinlik düzenlendi.

Kırım Derneği Bursa Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre etkinlik Ant Etkenmen Marşı ile başladı.

Daha sonra Dernek Başkanı Yunus Güneri tarafından Bayrak Günü ile ilgili bilgilerin yer aldığı yazı okundu.

Ayrıca Rus işgali altında bulunan Kırım'daki siyasi durum ve Kırım Tatarlarının durumu ile ilgili bilgiler de paylaşıldı.

Etkinliğe Kırım Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Ahmet Akkuş ve çok sayıda dernek üyesi ile birlikte Kırım’dan gelip Bursa'da eğitim gören bazı Kırımlı öğrencilerin katıldığı bildirildi.

KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5. Kırım Tatar Milli Kurultayı’nda 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi kararı kabul edildi.Kırım Tatar Bayrak Günü’nün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisi’nin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.