BMD Başkanı Sinan Öncel, dernek üyelerinin yurt dışındaki mağaza sayısının yıl sonu itibariyle 3 bin 150'ye ulaşacağını söyledi.
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, dernek üyelerinin yurt dışındaki mağaza sayısının yıl sonu itibariyle 3 bin 150'ye ulaşacağını söyledi.Öncel, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" başlıklı etkinliket yaptığı konuşmada, derneğin, 410 markayı temsil ettiğini aktardı.Yurt dışındaki dernek üyesi mağaza sayısının 3 bin 150'ye ulaşacağını dile getiren Öncel, çalışan sayısının 400 bin kişiye ulaştığını bildirdi.
Öncel, "İnovasyon şu anda bizim bir numaralı gündem maddemiz olmak durumunda. Süreçlerimizi yeniden gözden geçiriyoruz. Süreç inovasyonu yapıyoruz, maliyetleri azaltmak istiyoruz." diye konuştu.Yurt dışında faaliyetlerini artırmak ve yeni şubeler açmak istediklerini aktaran Öncel, değişik ülkelerde yatırımlarını nasıl daha fazla artıracakları konusunda inovatif çalışmalar yaptıklarını bildirdi.Öncel, her ne kadar farklı çalışmalar gerçekleştirseler de konunun dönüp dolaşıp maliyetlerin düşürülmesine geldiğini kaydederek, şunları söyledi: "İnşallah kısa zamanda bu sıkıntılı süreçleri, yaşadığımız önemli maliyet artışlarını yoluna soktuğumuz bir ortama kavuşacağız. Özellikle de perakende ile her zaman iç içe hareket eden, kendini perakendenin çözüm ortağı olarak gören AVM yatırımcısı dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yokuşu beraber çıkarken bize büyük destek veriyorlar. Onlarla omuz omuza güzel çalışmalar yapıyoruz."
- "Tüketiciye uyum için çözüm inovasyon"
Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım ise perakendenin her gün daha da zorlaştığını belirterek, bunun iki temel sebebi olduğunu, geleneksel köklerden gelen alışkanlıklarının bulunduğunu ancak tüketicinin de çok hızlı değiştiğini söyledi.Tüketicinin bu kadar hızlı değişmesine geleneksel alışkanlıklarının cevap veremediğini dile getiren Gökyıldırım, bu süreçte inovasyona sarıldıklarını, "İnovasyon bizim için çözüm olacak" dediklerini vurguladı.Gökyıldırım, bugünün tüketicisinin, "Ben ürünleri istediğim yerden, istediğim şekilde alır, istediğim şekilde öderim. İadeyi ve değiştirme süreçlerinde de siz benim etrafımda organize olun." dediğini, bunların hepsini birden yapmanın çok zor olduğunu, burada dijital inovasyonun yardımlarına koştuğunu bildirdi.Bunların hepsini öğrenmeleri ve inovasyonla değişimin içerisinde olmaları gerektiğini aktaran Gökyıldırım, daha bunları öğrenmeye çalışırken bir de big datanın çıktığını, bu veri sayesinde tüketiciyi daha iyi tanıdıklarını ve tüketicinin ihtiyaçlarını bir-iki adım önceden öğrenebildiklerini anlattı.Robotların artık insan hayatının bir parçası olduğunu belirten Gökyıldırım, bu değişimler çerçevesinde inovasyona dört elle sarılmaları gerektiğinin altını çizdi.
- "Perakende milyon kişi çalıştırıyor"
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da "Perakende sektörü Türk ekonomisinde Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 12'sini yapan çok önemli bir sektör. Milyon kişi çalıştırıyor. AVM alanları 12 milyon metrekareye gelmiş. Perakende büyüme trendi olan bir sektör." dedi.Polat, perakende sektörünün inovasyonda yeterince hızlı olmadığını kaydederek, sektör temsilcilerinin ve ilgili dernek başkanlarının bir çalışma grubu kurarak bu konu için çalışmalar yapabileceğini söyledi.Yurt dışına açılımda da yeterli olmadıklarını dile getiren Polat, "Özellikle de internet üzerinden satışlarda da bizim önümüzde çok fazla ülke var." diye konuştu.Polat, Piyalepaşa İstanbul hakkında da bilgi verdi.
Kısa Bilgi
- Tarih : 2017-12-21 09:55:59
- İçeriği Yazdır
- Bir Arkadaşa Gönder
- Sık Kullanılan Olarak Kaydet
- İçeriği Bildir